Sivilce İzlerinden Kurtulmak Mümkün mü?
Pzt - Cts: 09:00/21:00 Pazar: Kapalı
Telefon: +90 505 441 64 64

Sivilceler zamanında tedavi edilmediği zaman iz bırakarak iyileşirler. Derin ve iltihaplı sivilceler daha çok iz bırakma riskine sahiptir. Sivilce izleri farklı şekillerde ortaya çıkabilir: deride çukurcuklar şeklinde ya da deriden düzensiz kabarıklıklar şeklinde gibi. Eğer sivilceler zamanında ve uygun bir şekilde tedavi edilirse iz kalma riski oldukça azalır. Eğer sivilceler iyileştikten sonra iz kalmışsa bu izleri tedavi etmek mümkündür. Sivilce izi tedavisi için kimyasal veya enzimatik soyma işlemleri, cildin hasarlı dokusunun ortadan kaldıran soyucu kremler, dermaroller ya da dermapen tedavisi, lazer tedavileri, iğneli radyofrekans uygulamaları yapılabilir.

Sivilcenin iz bırakmasını nasıl engelleriz?

Sivilcelerin iz bırakmaması için dermatolog kontrolünde tedaviye başlanmalı. Tedavide önerilen ilaçlar düzenli kullanılmalı. Sivilcelerin oynanması, patlatılması sivilcelerin daha derinleşmesine ve dolayısıyla iz kalmasına neden olur. Siyah noktalar her zaman sivilcelerin öncü bulgularıdır. Siyah noktaların uygun olmayan şekilde çıkartılmaya çalışılması hem iz kalmasına hem de daha derin sivilce oluşmasına neden olabilir.Sivilce tedavisi sırasında kullanılan ilaçlar güneşten etkilenebilir, bu nedenle güneşten kaçınmak gereklidir. Aksi halde ciltte leke kalabilir.

Lazerle sivilce izi tedavisi nasıl yapılır?

Sivilce izi tedavisinde amacımız ciltteki hasarı onarmaktır. Lazerle yapılan sivilce izi tedavilerinde ise cilt iki farklı şekilde tedavi edilir. Lazer tedavileri ile cildin en üstte bulunan hasarlı dokular soyularak izler tedavi edilebilir. Lazer tedavileri ile ciltte bulunan kollajeni yenileyerek hasarlı dokuların onarılmasını sağlar. Lazer tedavileri 3-4 hafta aralıklarla 4-8 seans olarak yapılmalıdır. Seans sayısı sivilce izinin derinliğine ve yaygınlığına bağlı olarak değişmektedir. Tedavi sırasında güneşten korunmak gereklidir. O nedenle tedavi genellikle kış aylarında yapılmaktadır. Seanstan sonra ciltte kızarıklık, ince kabuklanmalar, kahverengi renk değişikliği olabilir. Bu bulgular 3-7 günde geçmektedir.

Kimyasal soyma ile sivilce izleri nasıl tedavi edilir?

Derinin dış tabakalarının kimyasal ajanlarla kontrollü hasarı “kimyasal peeling” olarak adlandırılır. Çeşitli asidik ve bazik ajanlar peeling amacıyla deriye uygulanır. Kimyasal peelingde amaç deri tabakalarında istenilen derinliğe kadar hasar oluşturmak ve yara iyileşmesinin avantajlarından yararlanarak sivilce izlerinin tedavisini sağlamaktır.

Kimyasal peeling sonucu oluşan hasar bölgesinde yara iyileşmesini sağlayan deriye ait faktörler, yeni bir cilt oluşumuna neden olur. Yeni cilt oluşurken cilde esneklik sağlayan kollajen ve elastik lif yapısının yenilenir.

Sivilce tedavisi için en çok meyva asitleri, salisilik asit ve TCA peelingler kulanılmaktadır. Bu ajanlar farklı konsantrasyonlarda hazırlanarak cilde uygulanır ve belirli bir süre sonra ciltten temizlenir. Uygulama sonrasında cilt güneşten korunmalıdır. Peeling tedavileri kullanılan ajanın konsantrasyonuna bağlı olarak 2-4 haftada bir yapılmaktadır.

Roller/Dermapen (mikroiğneleme) ile sivilce izi tedavisi nasıl yapılır?

Roller, dermaroller, dermapen ya da mikroiğneleme tedavisi olarak isimlendirilen tedavide elle tutulan bir kabzası olan ve bu kabzanın ucunda çok sayıda paslanmaz çelikten oluşan ince iğnelerin olduğu özel bir cihaz kullanılmaktadır. Bu cihaz cilt üzerinde mekanik hareketler ile küçük delikler açar. Cilt üzerinde oluşan bu küçük delikler ile ciltte iyileşme mekanizması uyarılır ve önemli büyüme faktörleri ortama salınır. Bu büyüme faktörleri sayesinde cilt hasarı onarılır ve sivilce izleri tedavi edilir.

Dermaroller tedavisi mezoterapi ya da Plazma tedavileri ile birlikte uygulanabilir. Sivilce izi tedavisinde dermaroller uygulamasından hemen sonra aynı seansta yapılan Plazma uygulamaları oldukça başarılıdır ve çok etkilidir.

Sivilce izi tedavisinde dermaroller uygulaması 2-4 hafta aralıklarla toplan 4-8 seans uygulanmalıdır.

İğneli Radyofrekans ile sivilce izi tedavisi nasıl yapılır?

Sivilce izinde en önemli sorun cilt altındaki dokuda oluşan hasardır. Bu hasarı ne kadar onarırsak ve ciltte yeni doku oluşumunu sağlayabilirsek izler azalır ve cilt düzelir. İğneli radyofrekans sistemleri cilt altındaki dokuyu ısıtarak kollajenin yenilenmesi ve yeni bir cilt dokusu oluşumuna neden olmaktadır. Bu sistem son yıllarda sivilce tedavisinde etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

Radyofrekans sisteminde kullanılan altın iğneler boyunca verilen enerji dokuyu kontrollü bir şekilde ısıtır ve cildin üst tabakasına zarar vermez. Cildin üst tabakasına zarar vermeyen bu sistemde lazer tedavisi gibi leke kalma riski bulunmaz. Ayrıca her mevsimde uygulanabilir. İğneli radyofrekans sisteminde seanstan sonra uygulanan Plazma tedavisi oldukça etkili sonuçlar vermektedir.

Sivilce izi tedavisinde iğneli radyofrekans sistemi ayda bir uygulanır, etkili bir sonuç almak için 3-6 seans uygulama yapılmalıdır.

Sivilceli ciltlerde kozmetik ürün kullanımı nasıl olmalı?

Sivilceli ciltlerde kozmetik ürün kullanımı çok önemlidir. Çünkü uygun olmayan kozmetiklerin kullanımı sivilceye neden olabilir, mevcut sivilceyi artırabilir ya da ciltte allerjik reaksiyon yapabilir. Sivilceli ciltler yağlı ya da karma ciltlerdir. Ancak tedavi sırasında cilt daha kuru hale gelebilir.

Sivilceli ciltlerde verilen tedaviler yanında kullanılanılacak kozmetik ürünler değişmektedir. Eğer cildi kurutan A vitamin türü ilaçlar ya da kremler kullanılıyorsa kullanılacak kozmetik ürün; cildi tahriş etmeyen ve hassas ciltler için kullanılan temizleyiciler ve nemlendici etkili güneş koruyucu kremler olmalıdır.

Sivilce tedavisinde sadece kremler kullanılıyorsa, nemlendirici olarak ya da makyaj altına nemlendirici etkili olan ve aynı zamanda içinde sivilce oluşumunu engelleyen özel ajanların olduğu kremler kullanılmalıdır. Sivilceli ciltlerde kullanılan makyaj ürünleri ise mutlaka mineral bazlı olmalıdır.

Sivilceli ya da sivilceye yatkın ciltlerde mineral bazlı olan kapatıcılar, farlar, fondötenler, pudralar kullanılmalıdır.

×